Ιατρική υποστήριξη ξενοδοχείων για το σήμα “Health First”

Η Εταιρεία μας προσφέρει σε ξενοδοχειακές μονάδες ΔΩΡΕΑΝ κάλυψη, αναφορικά με την πρόσφατη ανάγκη για ιατρική υποστήριξη, που προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση 1881/29.5.2020.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση επιβάλλεται (με προθεσμία τις 20/6/20) ο ορισμός «συνεργαζόμενου ιατρού ανάλογης ειδικότητας ή εμπειρίας» (άρθρο 4.3), «ο οποίος ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο του COVID-19 και ειδικότερα είναι εκπαιδευμένος στη λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος για μοριακό έλεγχο από ύποπτο κρούσμα. Παράλληλα, στο πλαίσιο της τηλεϊατρικής έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης ύποπτου κρούσματος και στενών επαφών του» (Ενότητα Δ.2 του Παραρτήματος Ι).

Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος ο συντονιστής για το σχέδιο δράσης (Ενότητα Α1 του Παραρτήματος Ι) Επικοινωνεί με έναν από τους υπευθύνους ιατρούς της εταιρείας μας, ο οποίος εκτιμά, αν υπάρχει αναγκαιότητα ελέγχου για κορωνοϊό.

Η δειγματοληψία γίνεται από επαγγελματία υγείας, σύμφωνα με τα δικά μας πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας και με τη χρήση ατομικού σετ που θα θα πρέπει να έχει ήδη προμηθευτεί από εμάς το ξενοδοχείο. Το σετ περιλαμβάνει και γρήγορο τεστ για άμεση εκτίμηση, εν αναμονή του μοριακού ελέγχου.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει το ξενοδοχείο ΑΜΕΣΑ, με πολύ μεγάλη βεβαιότητα, αν ο εξεταζόμενος πελάτης είναι φορέας του ιού.

Το δείγμα σε ειδική τετραπλή συσκευασία (περιλαμβάνεται στο σετ) αποστέλλεται στο εργαστήριο μοριακής βιολογίας, το οποίο είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2015 (Αριθμός πιστοποιητικού 6133.159/18).

Η ιατρική ομάδα της εταιρείας μας προβαίνει άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

Οι διαδικασίες περιλαμβάνουν:

– Ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος.
– Καταγραφή των συμπτωμάτων και τυχόν υποκείμενων νοσημάτων
– Συμπλήρωση των απαραίτητων δελτίων και αναφορά του κρούσματος στον ΕΟΔΥ.

Όλες οι διαδικασίες γίνονται χωρίς φυσική επαφή, με μεθόδους τηλεϊατρικής, στην οποία η εταιρεία μας έχει 20ετή εμπειρία.

Ξενοδοχειακές μονάδες που επιθυμούν τη συνεργασία μας, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στο covid@homed.gr.

Προσφέρουμε:

– Δωρεάν ανάληψη εκ μέρους μας της ιατρικής ευθύνης για την ξενοδοχειακή μονάδα, αναφορικά με το εν λόγω σχέδιο δράσης.

– Δωρεάν διαχείριση ύποπτων περιστατικών και ανάληψη όλων των απαιτουμένων ενεργειών σε περίπτωση θετικού δείγματος.
– Μοριακούς ελέγχους για τον ιό στο προσωπικό του ξενοδοχείου, όποτε χρειάζεται, σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή.

-Σετ δειγματοληψίας (περιλαμβάνουν στολή προστασίας, προστατευτικά γυαλιά, μάσκα, γάντια, σκούφο, ποδονάρια, αντισηπτικό, στυλεό και φιαλίδια δειγματοληψίας, Rapid test για άμεση εκτίμηση, ασφαλή συσκευασία τετραπλά στεγανή για τη μεταφορά του δείγματος και σάκο απορριμμάτων μολυσματικού υλικού). Τα σετ δειγματοληψίας πρέπει να προϋπάρχουν στην ξενοδοχειακή μονάδα. (είναι με χρέωση).

– Εξέταση δειγμάτων για γενετικό υλικό του νέου κορωνοϊού με μέθοδο μοριακής βιολογίας RT-PCR. (είναι με χρέωση).

Οι αποδείξεις για το σύνολο των υπηρεσιών, μπορεί να εκδίδονται στο όνομα του πελάτη του ξενοδοχείου, ως “ιατρικές υπηρεσίες”, συνοδευόμενες από το απαραίτητο Medical Report, ώστε αυτός να είναι σε θέση να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική του εταιρεία.