Η εταιρεία hoMed

hoMed ΓΙΑΤΡΟΙ 24h

Η hoMed δημιουργήθηκε τον Ιούλου του 1995, για να ανταποκριθεί στην μεγάλη ανάγκη για οργανωμένες υπηρεσίες υγείας κατ’ οίκον.

Αναπτύχθηκε το διεθνώς πρωτοποριακό σύστημα της Νοσοκομειακής Περίθαλψης Κατ’ Οίκον (Hospital at Home), όπου ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας νοσηλεύονταν κατ’ οίκον με 24ωρη υποστήριξη και ετοιμότητα. Γίνονταν καθημερινές ιατρικές επισκέψεις, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα νοσηλευτικές επισκέψεις και συνεχή ετοιμότητα γιατρών και νοσηλευτών να επανέλθουν δίπλα στον ασθενή, σε περίπτωση που παρουσίαζε κάποια επιδείνωση ή αιφνίδια διαταραχή. Οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου δείγματα βιολογικού υλικού (αίμα ή ούρα) μεταφέρονταν σε εργαστήρια για άμεση εξέταση.

Με τα άρτια εξοπλισμένα αυτοκίνητα τύπου VAN και με εξοπλισμό παράκαμψης της κυκλοφορίας (φάροι-σειρήνες), γιατροί και νοσηλευτές είχαν τη δυνατότητα να σπεύδουν σε κάθε ασθενή, σε λιγότερο από μία ώρα, σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής.

Η συνεργασία με εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού σε συνδυασμό με την αποκτημένη τεχνογνωσία της hoMed στην επείγουσα εξωνοσοκομειακή ιατρική, δημιούργησε εξαιρετικές εφαρμογές στοχευμένες στην ασφάλεια και την ακρίβεια της νοσηλείας, προλαμβάνοντας τον παράγοντα του ανθρώπινου σφάλματος.

Το έτος 2000 η hoMed συνήψε συμφωνία με το Νοσοκομείο  ΥΓΕΙΑ, αναλαμβάνοντας την ανάπτυξη του τμήματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας.

Ανέπτυξε πρωτοποριακά συστήματα τηλεϊατρικής, με τα οποία μπορεί να γίνεται συνεχής επίβλεψη νοσηλείας βαρέως πάσχοντος ασθενούς κατ’ οίκον.

Σε συνεργασία με τα headquarters (Minneapolis U.S.A.) της εταιρείας 3Μ η εταιρεία hoMed χρησιμοποίησε ερευνητικά στην κλινική πράξη το ηλεκτρονικό στηθοσκόπιο, πριν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Έχει τιμηθεί με διάκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Η ομιλία του Διευθυντού της hoMed κατά τη βράβευση με τίτλο “Advanced Technology Permits the Provision of Advanced Hospital Care in the Patients’ Homes”, δημοσιεύθηκε στο βιβλίο “e-Health-Current Situation and Examples of Implemented and Beneficial e-Health Application”.

Η hoMed είναι διεθνώς γνωστή για την πρωτοπορία της στην παροχή υψηλού επιπέδου επείγουσας εξωνοσοκομειακής ιατρικής και έχει λάβει τιμητικές προσκλήσεις από εθνικά και παγκόσμια συνέδρια στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Έχει ανταποκριθεί στην πρόσκληση να συμβάλει με τη συγγραφή σχετικού κεφαλαίου στο βιβλίο “The World Book of Family Medicine”, με θέμα “Home Care at the Dawn of the 21st Century. Electronic Devices and Telemedicine Facilitate Safe Home Care for Acutely Ill Patients“.

Έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη πέντε πρωτοποριακών συσκευών που συμβάλλουν στην επείγουσα εξωνοσοκομειακή ιατρική, τα οποία έχουν λάβει διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Έχει διοργανώσει τρία Πανελλήνια Ιατρικά Συνέδρια στην Αθήνα, ένα διεθνές Συνέδριο στο Dubai και Εκπαιδευτικές Ιατρικές Ημερίδες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Παράλληλα με το κλινικό έργο η hoMed, σταθερή στον εκπαιδευτικό προσανατολισμό της, διεξάγει σε τακτική βάση εκπαιδευτικές συναντήσεις με ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους ενδιαφερόμενους από τον υγειονομικό τομέα.