Η εταιρεία hoMed

hoMed ΓΙΑΤΡΟΙ 24h

Η hoMed δημιουργήθηκε τον Ιούλου του 1995, για να ανταποκριθεί στην μεγάλη ανάγκη για οργανωμένες υπηρεσίες υγείας κατ’ οίκον.

Αναπτύχθηκε το διεθνώς πρωτοποριακό σύστημα της Νοσοκομειακής Περίθαλψης Κατ’ Οίκον (Hospital at Home), όπου ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας νοσηλεύονται κατ’ οίκον με 24ωρη υποστήριξη και ετοιμότητα. Το σύστημα “Hospital at Home” περιλαμβάνει καθημερινές ιατρικές επισκέψεις, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα νοσηλευτικές επισκέψεις και συνεχή ετοιμότητα γιατρών και νοσηλευτών να επανέλθουν δίπλα στον ασθενή, σε περίπτωση επιδείνωσης ή αιφνίδιας διαταραχής. Φορητοί αναλυτές επιτρέπουν την εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων δίπλα στον ασθενή, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Φορητά ακτινολογικά μηχανήματα και φορητοί υπερηχογράφοι συμπληρώνουν τη διαγνωστική διαδικασία με απεικονιστικές εξετάσεις.

Η συνεργασία με εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού σε συνδυασμό με την αποκτημένη τεχνογνωσία της hoMed στην επείγουσα εξωνοσοκομειακή ιατρική, δημιούργησε εξαιρετικές εφαρμογές στοχευμένες στην ασφάλεια και την ακρίβεια της νοσηλείας, προλαμβάνοντας τον παράγοντα του ανθρώπινου σφάλματος. Το διεθνές σύστημα κωδικοποίησης του ιατρικού ιστορικού και των ευρημάτων της φυσικής εξέτασης IMPACT© (Intelligent Medical Patient record and Coding Tool) και το σύστημα εποπτικής παρακολούθησης ζωτικής σημασίας παραμέτρων μεγάλου αριθμού ασθενών Control Tower© είναι καρποί αυτής της μακροχρόνιας και επίπονης δημιουργικής διαδικασίας. Το έτος 2000 η hoMed συνήψε συμφωνία με το Νοσοκομείο  ΥΓΕΙΑ, αναλαμβάνοντας την ανάπτυξη του τμήματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας.

Ανέπτυξε πρωτοποριακά συστήματα τηλεϊατρικής, με τα οποία μπορεί να γίνεται συνεχής επίβλεψη νοσηλείας βαρέως πάσχοντος ασθενούς κατ’ οίκον.

Σε συνεργασία με τα headquarters (Minneapolis U.S.A.) της εταιρείας 3Μ η εταιρεία hoMed χρησιμοποίησε ερευνητικά στην κλινική πράξη το ηλεκτρονικό στηθοσκόπιο, πριν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Έχει τιμηθεί με διάκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Η hoMed είναι διεθνώς γνωστή για την πρωτοπορία της στην παροχή υψηλού επιπέδου επείγουσας εξωνοσοκομειακής ιατρικής και έχει λάβει τιμητικές προσκλήσεις από εθνικά και παγκόσμια συνέδρια στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Έχει ανταποκριθεί στην πρόσκληση να συμβάλει με τη συγγραφή σχετικού κεφαλαίου στο βιβλίο “The World Book of Family Medicine”, με θέμα “Home Care at the Dawn of the 21st Century. Electronic Devices and Telemedicine Facilitate Safe Home Care for Acutely Ill Patients“. Έχει συμβάλει με τη συγγραφή του κεφαλαίου “Advanced Technology Permits the Provision of Advanced Hospital Care in the Patients’ Homes”, στο βιβλίο “e-Health-Current Situation and Examples of Implemented and Beneficial e-Health Application”.

Η hoMed έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη πέντε πρωτοποριακών συσκευών που συμβάλλουν στην επείγουσα εξωνοσοκομειακή ιατρική, τα οποία έχουν λάβει διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Έχει διοργανώσει τρία Πανελλήνια Ιατρικά Συνέδρια στην Αθήνα, ένα διεθνές Συνέδριο στο Dubai και Εκπαιδευτικές Ιατρικές Ημερίδες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Παράλληλα με το κλινικό έργο η hoMed, σταθερή στον εκπαιδευτικό προσανατολισμό της, διεξάγει σε τακτική βάση εκπαιδευτικές συναντήσεις με ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους ενδιαφερόμενους από τον υγειονομικό τομέα.

Από την αρχή της πανδημίας COVID-19 η hoMed βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του νέου κορωνοϊού, πραγματοποιώντας δειγματοληψίες σε κατοικίες, εργοστάσια, πλοία, εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και εθνικά οδικά δίκτυα. Μεταξύ των μεγάλων έργων περιλαμβάνονται δειγματοληψίες στην Εγνατία Οδό, την Αττική Οδό, το βιολογικό καθαρισμό Θεσσαλονίκης, το μετρό Θεσσαλονίκης και τις εταιρείες CHIPITA, ΑΚΤΩΡ κατασκευαστική και ΤΕΡΝΑ κατασκευαστική.

Η hoMed ευρισκόμενη σταθερά στην αιχμή του δόρατος των εξελίξεων, ανέπτυξε και έθεσε σε εφαρμογή υπηρεσία τηλεϊατρικής, μέσω της οποίας προσφέρει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες από ιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, χωρίς μετακίνηση του εξεταζόμενου, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Το μοντέλο της τηλεϊατρικής έγινε πρόσφατα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε, καθώς η πανδημία COVID-19 επέφερε μεγάλες αλλαγές σε πολλές συνιστώσες της ανθρώπινης δραστηριότητας.